Google straft niet-mobielvriendelijke websites af

Heb jij wel eens google laten controleren of je site mobiel vriendelijk is? Het blijkt dat nog steeds 80% van de websites niet mobiel vriendelijk zijn, terwijl het datagebruik op de mobiel en tablet alleen maar toeneemt.

Check hier of je website mobielvriendelijk is

Kijk maar naar jezelf. Hoeveel zoek je op internet via mobiel. Dit is best veel op een dag. Alleen wanneer je op een site komt welke niet goed leesbaar is klik je snel weer weg. De reden, te kleine letters, de helft valt weg en het menu opent zich niet goed. Maar als jij dit doet, dan doen de klanten dat ook bij jou als je site niet mobiel vriendelijk is. Vooral wanneer je klanten voornamelijk bestaan uit particulieren zie je in verschillende onderzoeken dat de bezoeken van je site verhogen bij een mobiel vriendelijke website. Hier laat je als ondernemer dus kansen liggen wanneer je niet up-to-date bent.

Je mooie nieuwsbrief heeft ook weinig zin als je website op een mobiel onleesbaar is. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 50% van de mensen op hun telefoon de mail lezen. Willen ze dan doorklikken op je nieuwsbrief maar je site is niet mobiel vriendelijk, dan zullen ze afhaken. Dit soort bounce bezoeken verlagen tevens je rating in Google. Dan heeft je nieuwsbrief geen resultaat gehad, je wordt door Google afgestraft en men zal nooit meer je nieuwsbrief openen.

Google zelf geeft aan al vanaf 21 april 2015 sites die mobiel vriendelijk zijn voorrang te geven qua rating in zoekopdrachten in Google. Dit heeft er mee te maken dat zij willen dat het internet gebruikersvriendelijk is.

Zorg er dus voor dat je site up-to-date is, krijg hierdoor meer bezoekers en je komt hoger in Google. Wat wil je nog meer? Wij als J9 design willen samen met jou zorgen dat dit gerealiseerd wordt. Mail naar info@j9design.nl voor een offerte op klik op de knop hieronder.

Wij gaan er voor zorgen dat de klanten niet meer van je website af te slaan zijn.

Offerte opvragen