Werkwijze

Intake/gesprek/offerte
Iedereen is anders en heeft andere voorkeuren. Daar houden wij rekening mee. Als je graag wilt dat we langskomen om je wensen te bespreken, dan is dat prima. De ander heeft liever een telefonische intake en weer een ander heeft het te druk voor afspraken en intakegesprekken en wil liever alles per mail bespreken. Via deze site kan een vrijblijvende offerte opgevraagd worden. Nadat je aanvraag voor een offerte bij ons binnen is, is het mogelijk dat wij per mail nog een paar aanvullende vragen stellen om onverwachte kosten achteraf te voorkomen. Een eerste gesprek is overigens gratis.

Opdrachtbevestiging
Wanneer je een offerte van ons ontvangen hebt en die is wat jou betreft akkoord, dan is dat automatisch de opdrachtbevestiging. Het kan voorkomen dat een offerte niet nodig is en dat we meteen over gaan tot een opdrachtbevestiging.

Onderzoeks- en ontwerpfase
Voor de meeste onderdelen start nu de onderzoeks- en ontwerpfase. Voor bijvoorbeeld een nieuwe website moet onderzocht worden welke indeling voor jouw website het meest tot zijn recht komt en waarmee je je doelen bereikt. Voor de ontwerpfase hebben we veelal je logo en (indien aanwezig) fotomateriaal nodig. Dit kan het beste als .eps bestandstype. Heb je dit niet? We kunnen er een voor je maken (tegen meerprijs) op basis van de grootste jpg bestand die je hebt. Dit gaat echter niet op voor alle soorten logo’s. Als je nog geen logo hebt, zul je die door J9 design of een ander moeten laten ontwerpen. Voor het ontwerpen van een logo ontvang je 3 voorstellen, bij drukwerk en websites ontvang je één voorstel. Dit voorstel kan door jou nog bijgeschaafd worden. Uiteraard gaan we pas verder tot de ontwikkelfase wanneer je 200% tevreden bent over het ontwerp.

Ontwikkelfase
Bij websites bestaat de ontwikkelfase uit het bouwen (programmeren) van je website. Het kan zijn dat je er een CMS (Content Management Systeem) achter wilt, dan installeren we die. Bij drukwerk bestaat de ontwikkelfase uit het maken van drukklare bestanden en het versturen van de drukklare bestanden naar de drukker (of naar jou als je zelf een drukker regelt). Eventueel contact met de drukker valt hier ook onder. In deze fase zijn aanpassingen buiten de opdrachtomschrijving om op zeer geringe wijze mogelijk en brengen vrijwel altijd extra kosten met zich mee.

Oplevering
Wanneer de ontwikkelfase afgerond is, vindt de oplevering plaats. Bij een website zal je de inloggegevens van het CMS systeem ontvangen en de nodige uitleg hoe je een bericht of pagina plaatst. Bij drukwerk is de oplevering het ontvangen van de flyers/posters/etc.

Onderhoud website
Mocht je website na verloop van tijd aan onderhoud toe zijn waar je zelf niet uit komt, dan kun je ons gerust vragen. Wanneer achter je website een CMS systeem geïnstalleerd is, is maandelijkse onderhoud aan te raden. Dit bestaat uit het uitvoeren van een update van het CMS systeem en de daarbij behorende plugins om hackers buiten de deur te houden. Dit kun je zelf prima doen, maar is niet zonder enige risico. Wanneer je zelf dergelijke onderhoud aan de website pleegt en er gaat wat mis, is J9 design niet aansprakelijk voor de schade. Wij kunnen in veel gevallen de problemen wel oplossen, maar de tijd die dit kost wordt wel doorberekend. Het is ook mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten. Vraag ons naar de mogelijkheden.