"Good design can move mountains"

Allround ontwerpbureau voor grafische vormgeving, drukwerk en webdesign
Offerte aanvragenContact opnemen

"Good design can move mountains"

Allround ontwerpbureau voor grafische vormgeving, drukwerk en webdesign
Offerte aanvragenContact opnemen

Beveilig je WordPress website (beter)

WordPress is zeer populair. Van de grote multinationals tot lokale hobbyisten, iedereen is er gek op omdat het aan alle wensen en eisen kan voldoen. Je website kun je zo klein of uitgebreid maken als je zelf wilt. Gelukkig is het systeem dan ook constant in ontwikkeling. Aan de ene kant om mee te kunnen met de nieuwste online trends, maar aan de andere kant ook om hackers voor te blijven. Want omdát het bij ons zo populair is, zijn hackers er ook zo dol op. Helaas.

Up-to-date

Om er voor te zorgen dat je WordPress website ook inderdaad meegaat met die allernieuwste trends én de beste beveiligingsmaatregelen bevat is het natuurlijk wel van belang dat het systeem up-to-date is. En dat gebeurd helaas niet automatisch. Dat geldt voor het content management systeem zelf, maar ook voor je plugins (zichtbare en onzichtbare functies) en thema’s (de look & feel van je site). Wanneer dit verouderd is zet je eigenlijk de deur open voor hackers en is het niet een kwestie van óf je site doelwit zal zijn maar wanneer. Een tikkende tijdbom dus. Om trouwens nog maar te zwijgen over websites zonder WordPress (of een ander systeem). Dat is helemaal gevaarlijk.

Wat kan ik zelf doen?

Als je beheerder bent binnen je WordPress website (en niet redacteur o.i.d.) heb je de mogelijkheid om de updates van WordPress, de plugins en het thema zelf te doen. Er is echter een aannemelijk risico dat je website na een update op zwart gaat of bepaalde instellingen weg zijn. Ook kan je website er ineens heel anders uit zien of bijvoorbeeld je (contact)formulier werkt niet meer. Het is voor mij dan een heel karwij uit te vinden waar de fout zit en wat er gebeurd is. Zoeken naar een speld in een hooiberg noemen ze dat. Als je het zelf wilt doen heb ik daar geen problemen mee, ik sta alleen niet in voor de risico’s en de veel hogere rekening als ik je website moet repareren na een door jou uitgevoerde update.

Wat je wel heel goed zelf kan doen/checken:

  • Zorg voor een sterk wachtwoord (hoofdletters, kleine letters, leestekens en cijfers)
  • Gebruik nooit, maar dan ook nooit de gebruikersnaam ‘admin’.
  • Verzeker jezelf van een goede hostingpartij. Zie ook deze blog van WPLounge. J9 design werkt voornamelijk met One.com.
Onderhoudscontract

Als je een WordPress website hebt, gemaakt door J9 design, dan heb je de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. De volgende werkzaamheden vallen daarbinnen:

  • Ik zal WordPress, de plugins en je thema achter je website dan maandelijks updaten.
  • Op het gebied van websitebeveiliging liggen de ontwikkelingen natuurlijk niet stil, dus ik zal je website voorzien van de nieuwste technische trends op dit gebied.
  • Ook zal ik je website controleren op fouten en maak ik complete back-ups.
  • Wanneer je zo nu en dan ook wijzigingen hebt aan je website die je wellicht wel zelf zou kunnen, maar waar je geen tijd voor wilt of kunt vinden heb ik daar ook oplossingen voor.
  • Heb je vaak (technische) wijzigingen waarvoor je kennis niet toereikend is? Ook dat kan!

Klik hier voor de onderhoudscontracten

Mocht je nog geen onderhoudscontract hebben en je afvragen wat ik nu met je WordPress website doe? Normaal gesproken niets.. Heb je me toevallig recent gevraagd om een wijziging te doen aan je website dan kan het zijn dat ik de updates wel even meegenomen heb, maar je website staat dan niet op mijn maandelijks terugkerende to-do-list.

Ik heb geen WordPress website en/of hij is niet door J9 design gemaakt

Geen probleem! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Dus. Wil je je website (beter) beveiligen? Neem dan contact op.