"Good design can move mountains"

Allround ontwerpbureau voor grafische vormgeving, drukwerk en webdesign
Offerte aanvragenContact opnemen

"Good design can move mountains"

Allround ontwerpbureau voor grafische vormgeving, drukwerk en webdesign
Offerte aanvragenContact opnemen

8 websites met gratis stockphoto’s

Voor je website of drukwerk heb je eigenlijk altijd wel foto’s nodig. Het beste is natuurlijk om een fotograaf in de arm te nemen en mooie, professionele foto’s van jou, je bedrijf en je diensten/producten te laten maken. Dan zit je altijd goed. Het zijn hoe dan ook unieke foto’s, het weerspiegelt jou en je bedrijf voor de volle 100% en je kunt het helemaal zo laten maken als jij wil. Eén nadeel: als je starter bent kan je de kosten hiervoor misschien niet direct ophoesten (al is het de investering wel waard!)

Een andere optie is om gebruik te maken van stockphoto’s. Dat zijn mooie professionele foto’s die je kunt downloaden van diverse stockphoto websites. Voorbeelden hiervan zijn shutterstock.com, istock.com en 123rf.com. Ook dat is niet geheel gratis. En het is natuurlijk niet zo uniek en ook niet helemaal jij en je bedrijf. Maar het zijn wel mooie professionele foto’s!

Een derde optie is gebruik maken van gratis stockphoto’s. De keuze is niet zo groot als bij betaalde stockphoto’s en soms vind je er net niet datgene wat je zoekt, maar het is de overweging waard. Zeker als je vrij gangbare foto’s zoekt. Zoek je bijvoorbeeld een foto van een klein (vrij onbekend) natuurgebiedje in jouw buurt, dan zul je toch echt een fotograaf moeten vragen.

Ik heb 8 gratis stockphoto websites op een rijtje gezet. Ze voldoen allemaal aan de volgende punten:

  • Vrij van gebruik voor persoonlijke en commerciële doeleinden.
  • Minimaal 10.000 foto’s.
  • Gebruik van verschillende categorieën
  • Zoekfunctie