"Good design can move mountains"

Allround ontwerpbureau voor grafische vormgeving, drukwerk en webdesign
Offerte aanvragenContact opnemen

"Good design can move mountains"

Allround ontwerpbureau voor grafische vormgeving, drukwerk en webdesign
Offerte aanvragenContact opnemen

Werkwijze

Je hebt besloten dat ik je website, logo en/of drukwerk mag ontwerpen (waarvoor dank!), en nu?

Als we al je wensen/eisen en ideeën besproken hebben, heb ik materiaal/informatie van je nodig om te kunnen starten. Door dit z.s.m. te sturen kunnen we de snelheid er in houden.

Logo/huisstijldesign

Als je de offerte goedkeurt, we hebben je wensen en eisen zijn duidelijk en ik heb van jou eventuele inspiratie ontvangen zal ik ongeveer drie conceptlogo’s ontwikkelen. Hieruit kun je één kiezen (of een combinatie van twee concepten) waar we dan op voort borduren. Als je hierna weer een nieuwe versie van je conceptlogo ontvangt kun je nog twee keer correcties doorgeven. Dat is eigenlijk altijd wel voldoende om tot een perfect logo voor jouw bedrijf/merk te komen. Als je logo definitief is krijg je van mij:

  • eps (vector, geschikt voor drukwerk), pdf, jpg, png, profielfoto voor diverse social media.
  • de gebruikte fonts/lettertypes
  • gebruikte kleuren (CMYK/PMS/RGB/Web)
  • de volle auteursrechten over je eigen logo (het is natuurlijk wel fijn als je aan iedereen vertelt dat ik je logo ontworpen heb..)
  • de factuur 😉

Website/webshop

Bij de ontwikkeling van een website/webshop is een (gratis) intakegesprek vereist om te kunnen starten. Dit kan face-to-face, maar ook telefonisch of middels videobellen. Voordat ik aan je website of webshop kan beginnen heb ik het volgende nodig:

  • Logo. Het liefst als .eps bestand. Een .png of .jpg kan soms ook wel, maar de kwaliteit kan minder zijn. Heb je nog geen logo? Ik kan dit voor je ontwerpen.
  • Afbeeldingen. Ik raad je aan dit (indien mogelijk) professioneel aan te pakken, ik werk samen met fotografen dus vraag me hier naar. Een andere optie is gebruik maken van stockphoto’s. Die zijn gratis beschikbaar op pexels.com, pixabay.com en unsplash.com. Indien je ideale foto’s daar niet op te vinden zijn, kun je nog kijken bij de betaalde stockphoto’s op bijvoorbeeld istock.com, shutterstock.com en 123rf.com.
  • Teksten. Vind je dit lastig of wil je dit ook goed aanpakken? Ik werk veel samen met tekstschrijvers, dus vraag me hier naar. Heb je niet direct teksten beschikbaar? Geen probleem, dan maak ik eerst gebruik van “dummyteksten” om je een beeld te vormen.
  • Je ideeën, inspiratie(websites), menu-indeling, gewenste kleuren en gewenste stijl. Dit bespreken we natuurlijk eerst wel face-to-face, telefonisch of via videobellen.
  • Inloggegevens van je webhosting (indien je dat al hebt). Dit heb ik niet in het begin direct al nodig, maar wel fijn om ondertussen al te hebben, vooral als je al eerder gebruik wil maken van je mailaccount.

Voordat ik start overhandig ik eerst een globale planning in Trello. Je krijgt dan een link van mij. Daarin zet ik ook data waarin ik materiaal van jou verwacht. Dat komt zeker niet op een dag aan, maar het is wel handig om het tempo er in te houden.

Afhankelijk van het soort website (complex of niet) ga ik een functioneel ontwerp/wireframe ontwerpen of start direct met het ontwerp. Je krijgt dan eerst het “platte” ontwerp van de homepage en als die akkoord is ook van één of meer subpagina’s. Is het platte ontwerp van die pagina’s goedgekeurd dan begin ik met bouwen.

Het bouwen neemt het meeste tijd in beslag. Als de bouw klaar is kun je de website bekijken via videobellen (dan deel ik mijn scherm) of je komt even langs. We testen de website dan nog even goed (formulieren, eventuele webshop, login, andere functies) en als alles werkt en er ook op mobiel mooi en gebruiksvriendelijk uit ziet kan ik de website live zetten.

Onderhoudscontract

Hierna heb je nog de keuze om een onderhoudscontract af te sluiten. Ik verplicht niemand iets maar mocht je geen onderhoudscontract willen en de website gaat op enig moment op zwart door gebrek aan onderhoud of een hackersaanval dan zijn de risico’s en kosten voor jou.

Drukwerk

Voor drukwerk is normaal gesproken eerst beeldmateriaal en tekst nodig voordat ik kan starten. Ik schrijf zelf geen teksten en fotografeer ook niet zelf. Ieder zijn vak namelijk! Je kunt overwegen om dit professioneel aan te pakken en een tekstschrijver en/of fotograaf bij de arm te nemen. Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar ik raad het wel echt aan! Ik werk regelmatig samen met deze profs dus neem contact op als je meer wilt weten. Een andere optie voor goed beeldmateriaal is stockphoto’s. Die zijn gratis beschikbaar op pexels.com, pixabay.com en unsplash.com. Indien je ideale foto’s daar niet op te vinden zijn, kun je nog kijken bij de betaalde stockphoto’s op bijvoorbeeld istock.com, shutterstock.com en 123rf.com.

Heb ik het materiaal van jou ontvangen dan begin ik met ontwerpen. Nadat je het eerste concept ontvangen hebt, kun je twee keer correcties doorgeven waarna het ontwerp definitief is. Ik stuur het drukklaar naar de drukker. Dit kan een van mijn vaste drukkers zijn of een door jou gekozen drukker. Geen probleem! De kosten van het drukken zijn altijd wel vooraf duidelijk als je aangeeft dat ik het drukken voor je kan regelen.

Kosten

Wat kost een website/logo/flyer/etc… De meest gestelde vraag aan mij. Ik kan hem helaas niet zomaar beantwoorden omdat elk project maatwerk is. Maar die kosten zijn altijd wel duidelijk voordat we starten. Heb je als we al begonnen zijn een extra verzoek? Dan zal ik van tevoren aangeven dat dat extra kosten met zich mee gaat brengen.

Facturering

De factuur ontvang je normaal gesproken bij oplevering. In sommige gevallen kan ik wel een deelfactuur sturen (na het platte ontwerp bijvoorbeeld) als je aangeeft het even op een laag pitje te willen zetten of het betreft een complexe website. Wanneer de doorlooptijd uit de hand dreigt te lopen door niet tijdig aanleveren van materiaal en/of al dagen/weken geen reactie op mail/app/bellen kun je ook een deel- of aanbetalingsfactuur verwachten. Maar in de meeste gevallen is dit niet nodig.