Werkwijze

Even afhankelijk van hoe de aanvraag binnenkomt en waarvoor de aanvraag is zal ik eerst een vrijblijvende offerte maken en/of eerst een vrijblijvend intakegesprek afspreken. Meestal is een website/webshop te complex/maatwerk om direct een offerte te kunnen overhandigen. Daarbij wil ik eerst een gesprek inplannen. Dat kan face-to-face maar anno 2020 natuurlijk ook d.m.v. videobellen (Whatsapp/Zoom/Skype).

Logo/huisstijldesign

Als je de offerte goedkeurt, al je wensen zijn duidelijk en ik heb van jou eventuele inspiratie ontvangen zal ik ongeveer drie conceptlogo’s ontwikkelen. Hieruit kun je één kiezen (of een combinatie van twee concepten) waar we dan op voort borduren. Als je hierna weer een nieuwe versie van je conceptlogo ontvangt kun je nog twee keer correcties doorgeven. Dat is eigenlijk altijd wel voldoende om tot een perfect logo voor jouw bedrijf/merk te komen. Als je logo definitief is krijg je van mij:

  • eps (vector, geschikt voor drukwerk), pdf, jpg, png, profielfoto voor diverse social media.
  • de gebruikte fonts
  • gebruikte kleuren (CMYK/PMS/RGB/Web)
  • de volle auteursrechten over je eigen logo (het is natuurlijk wel fijn als je aan iedereen vertelt dat ik je logo ontworpen heb..)
  • de factuur 😉

Drukwerk

Voor drukwerk is normaal gesproken eerst beeldmateriaal en tekst nodig voordat ik kan starten. Ik schrijf zelf geen teksten en fotografeer ook niet zelf. Ieder zijn vak namelijk! Je kunt overwegen om dit professioneel aan te pakken en een tekstschrijver en/of fotograaf bij de arm te nemen. Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar ik raad het wel echt aan! Ik werk regelmatig samen met deze profs dus neem contact op als je meer wilt weten.

Heb ik het materiaal van jou ontvangen dan begin ik met ontwerpen. Nadat je het eerste concept ontvangen hebt, kun je twee keer correcties doorgeven waarna het ontwerp definitief is. Ik stuur het drukklaar naar de drukker. Dit kan een van mijn vaste drukkers zijn of een door jou gekozen drukker. Geen probleem! De kosten van het drukken zijn altijd wel vooraf duidelijk.

Website/webshop

Bij de ontwikkeling van een website/webshop is een intakegesprek wel vereist om te kunnen starten. Meestal volgt daarna de offerte.

Is de offerte akkoord dan overhandig ik eerst een globale planning in Trello. Daarin zet ik ook data waarin ik materiaal van jou verwacht. Dat komt zeker niet op een dag aan, maar het is wel handig om het tempo er in te houden.

Afhankelijk van het soort website ga ik een functioneel ontwerp/wireframe ontwerpen (complexe websites) of start direct met het ontwerp (simpele en normale websites). Je krijgt dan eerst het “platte” ontwerp van de homepage en als die akkoord is ook van één of meer subpagina’s. Is het platte ontwerp goed gekeurd dan begin ik met bouwen.

Het bouwen neemt het meeste tijd in beslag. Als de bouw klaar is kun je de website bekijken via videobellen (dan deel ik mijn scherm) of je komt even langs. We testen de website dan nog even goed (formulieren, eventuele webshop, andere functies) en als alles werkt en er ook op mobiel mooi en gebruiksvriendelijk uit ziet kan ik de website live zetten.

Hierna heb je nog de keuze om een onderhoudscontract af te sluiten. Ik verplicht niemand iets maar mocht je geen onderhoudscontract willen en de website gaat op enig moment op zwart door gebrek aan onderhoud of een hackersaanval dan zijn de risico’s voor jou.

Even praktisch: de factuur ontvang je normaal gesproken bij oplevering. In sommige gevallen kan ik wel een deelfactuur sturen (na het platte ontwerp bijvoorbeeld) als je aangeeft het even op een laag pitje te willen zetten of het betreft een complexe website.